Fekete Borbála Emlékszoba

A Fekete Borbála emlékszoba létrehozása, alapítványunknak nem csak azért volt fontos, hogy bemutassa névadójának alkotásait, relikviáit, hanem, hogy legyen egy hely, ahol az alapítvány kuratóriuma, képviselői találkozhatnak. (A lakás, ahol eddig az üléseket tartottuk már szűknek bizonyult.)

A kuratórium ülését február végén már a múzeumban tartottuk, ahol vendégünk volt Dr. Bihari-Horváth László a Bocskai István Múzeum igazgatója. Felvázolta azokat a lehetőségeket, amelyekkel segíteni tudja a munkánkat. Helyiséget tud biztosítani (a Bocskai utca 21 szám alatt) az üléseink, vagy kiállítások rendezésére, így megnyílt a Fekete Borbála emlékszoba. Végül az alapítvány birtokában lévő műalkotásokat biztonságosan, a múzeum raktárában helyeztük el. A képek letétbe adása március 1- én megtörtént.

A Múzeumok Éjszakája programjaiban június 20-án már aktívan részt vett alapítványunk. Köszönet illeti a múzeum vezetőjét, dolgozóit, hogy ígéretükhöz híven a rendelkezésünkre bocsájtott helyiségben, a segítségükkel be tudtuk rendezni névadónk számára az emlékszobát. Sajnos elég kis alapterületű a helyiség, csak pár festmény és néhány grafika fért el, az utóbbiak vázlatok, skiccek.

Dr. Bihari-Horváh László és Tamus István művésztanár, Fekete Borbála kollégája avatta fel az emlékhelyet. Vetró Mihály, a kuratórium elnöke köszönetet mondott a lehetőségért és beszélt az alapítvány további terveiről. Csiszér Dezső, névadónk unokaöccse pedig apróbb tárgyakat, relikviákat (iskolai bizonyítványokat, vázlatfüzeteket stb.) adott át az alapítvány képviselőjének. A 2016-os évben is programmal készülünk a Múzeumok éjszakájára.

Fekete Borbála Emlékszoba avatás

Ez a képgaléria üres.